Her er historien om, hvordan Karina gik fra at smide den første bluse syet i jersey direkte i skammekrogen til, at hun i dag underviser og vejleder sybegyndere til at komme i mål med drømmegarderoben.

FruC

 

I 2020 kommer der som bekendt Covid 19. Den forpurrer vores planer om at starte Fru C, hvor vi vil omsy brudekjoler til dåbskjoler. I maj 2020 sætter jeg mig et projekt for – sy 10 kjoler ud fra samme mønster. Og jeg må kun sy, når jeg har lysten til det. Her kommer og går mange tanker – og pludselig så slår det mig. 

  • Alle de erfaringer, jeg har
  • Alle de kjoler jeg har syet med forskellige ærmer, kraver, lommer og skørter
  • De mange gange jeg har rådgivet kunder, kursister, venner og naboer om syning
  • Min undervisningserfaring fra mit virke som lærer (ja, jeg er uddannet lærer)

Det kan bliver til noget magisk.
Et online univers hvor der er fokus på jersey, kreativitet, mine erfaringer og undervisning.
 

Det er begyndelsen på

 

 

I dag underviser, vejleder og guider jeg dig – JA DIG. 

Dig der er helt ny, dig der sidder lidt fast, dig der kun syer i fast vævet stof til at mestre overlockeren og coverstitch maskinen, så den ikke syer om hjørner med dig. 

Jeg giver dig også troen på, at DU kan kommet til at sy dit eget tøj. For det ved jeg, at du kan. Jeg har set det mange gange.

Jeg elsker at undervise nybegyndere

Hvorfor kan du så godt lide at undervise begyndere?

Det spørgsmål har jeg fået rigtig mange gange. Det er nemlig noget helt særligt at undervise begyndere og letøvede. Og det er som sådan lige meget om det var dengang, jeg underviste i aerobic og step i Århus. Eller da jeg underviste de søde små pus i matematik, de større søde pus i tysk. Ja, eller mine unge sypiger i ungdomsskolen og kursister der vil tage springet til at sy. 

Det helt særlige er, at jeg skal tilrettelægge en undervisning, så alle de små dele, legoklodser, kommer til at passe sammen – det hele kommer til at gå op i en højere helhed – armene bliver hævet over hovedet og koden knækkes. 
Det er intet mindre end fantastisk. 

Men det kræver også, at jeg nøjagtig ved, hvilken vej vi skal gå. Derfor sammenligner jeg det med en rejse. DU stiger på toget – kommer til første station – kører videre til næste – og næste – og næste – for til sidst at komme til endestationen. Du er kommet i mål med dit projekt.
Fordi jeg kender køreplanen – kan du roligt lade mig styre toget.

Jeg har med min specialisering i undervisning af begyndere, min 35 årige syerfaring, nørden med teknikker og konstruktion og nysgerrighed for problemløsning en god solid faglighed, der ligger til grund for netop din forandring. 

3, 2, 1 - sæt i gang

Jeg kommer fra en syfamilie, hvor min mormor syede skjorter til et tøjfirma tilbage i 50erne. I 80erne havde min mor en stofbutik, hvor hun også syede tøj til kunder. Så jeg har faktisk syet i 35 år. I 2010erne havde jeg selv et firma FjolleTrold, hvor jeg syede produkter til små børn.

I FjolleTrold blev alt syet i vævet stof, så jersey havde jeg faktisk ikke så meget erfaring med. Og egentlig heller ikke så meget lyst, for aargh… det er da så besværligt. Men jeg skulle blive klogere…

Nå, men enden på det hele blev, at jeg jo liiige ville prøve “det der jersey wærk” (på godt jysk). På det tidspunkt arbejdede jeg også i Stof2000, så mit kendskab til jersey blev større og større. NU skulle det være… 

 

I 2014 kaster jeg mig ud i mit første projekt – et par leggings og en bluse. Og hvad sker der så? Blusen bliver for smal, sømmene sprang og bukserne… tja… ingen succes. Så ved du hvad? – jeg ved præcis hvordan du har det… Jeg har selv været gennem alle frustrationer (og jeg havde altså en masse syerfaring – også med overlockeren). 

Jeg blev total stædig, for det kunne da ikke passe, at det skulle være så meget anderledes at sy i jersey end i fastvævet stof. Hver gang jeg stødte på et problem (ja ja – pædagogisk hedder det en udfordring…), så nørdede jeg alt, hvad jeg kunne med at få løst netop dette. Så jeg har gået den lange vej, af og til også omveje, på kringlede stier og gennem mudrede vandhuller for at stå her i dag – at sy næsten alt mit tøj selv. Og når jeg skriver næsten, så er det fordi jeg ikke syer mine jakker. Oooog af og til en sjælden gang, så køber jeg en bluse…

Med det har jeg fået utallige erfaringer med hvad man skal gøre – og ikke gøre.

Med min sans for detaljer, fokus på det gode og positive er jeg med til at give dig skubbet til at komme videre. Gennem spændende, vedkommende og lettilgængelig undervisning får du troen på dig selv, så du kommer i mål med netop din drømme garderobe. 

Sig hej til bossen

Dette er Hr C – Christian Callesen. 

Jeg er direktør og bossen i firmaet. Jeg styrer alt det med teknik – løn, moms, fakturaer, mail og web. Så jeg sidder og sørger for at alt spiller, når der afholdes kurser. Jeg er manden bag skærmen. Det er mig, du kommer til at tale med, hvis du ringer.

Men det med at sy og afholde kurser, det er slet slet ikke mig. Så det lader jeg Karina om. Derimod nørder jeg tog, struktur og planlægning, så det arbejder jeg med til dagligt. Og så er det også mig, der lufter familiens lille hund, Karla.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så bliver du opdateret på de sidste nye, tips og trix fra os

Navn:
E-mail: